מנגינות באבל

שאלה:

מקור איסור שמיעת מוזיקה מטייפ בשנת אבל
ואם מותר לשמוע מנגינות רגועות המביאות לשלות נפש ומעורר לאהבת ה' ודביקות ומרפא הנפש לרוח טובה במיוחד בזמן סגר וחולי וזה יכול לעזור לישוב הדעת ללימוד התורה ותפילה

תשובה:

למעשה אין מקור ברור, עיקר הנושא הוא מחולות או מוזיקה שמביאה למחולות, ואכן בשו"ת דבר יהושע התיר זאת בשנת אבל, אבל המנהג אינו כך, ונראה שיש לעשות כמנהג ישראל להמנע לגמרי ממוזיקה בשנת אבל.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. כך היא ההרגשה כי לשמחה מה זו עושה דנראה כשכחת אבלותו ואכן מי שעסקו בתורה היא אילת אהבים ומשמחי לב ובה ימצא נוחם