עמידה בתפילה מתוך נקיות בזמנם

שאלה:

בס"ד
בימי קדם לא היה נייר טואלט/מגבונים, והמים לא תמיד מצויים בקירבת מקום.
וקראתי שהיו מקנחים אחרי עשיית גדולים באבן ובעלים . מן הסתם, זה לא היה נותן נקיות .
כיצד היו עומדים בתפילה במצב שכזה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

הכלל הוא שליכלוך שאינו נראה בחוץ כשיושבים, אין בו איסור, ואכן מכאן המקום להורות לאנשים שלא להלחץ מנושא הנקיון, כבר נתקלנו כאן באתר מאנשים שנכנסו ממש לחרדה מהענין ופוצעים את עצמם וגורמים לטחורים וכו'.