יהודי ללא ברית

שאלה:

בס"ד
שלום רב
1 . אדם יהודי שהוריו יהודים , שלא עשו לו ברית מילה רחמנא ליצלן , וכל חייו חי ללא ברית , וכופר באמונה גם באורח חייו , ושונא דת , ומזלזל בחכמים ואף בהשם יתברך , ויש לו ילד , האם מעביר טומאתו לילד ? בגלל שאין לו ברית מילה ? והאם אכן קיים הדבר " אבות אכלו בושר ושיני בנים תקהנה " ?
2. אדם ללא ברית , שמקיים מצווה כלשהי כמו ישיבת שבעה על הוריו או הנחת תפילין פעם בכמה שנים , זה נחשב לו שקיים מצווה או שבגלל שאין בו אמונה אמיתית ואין לו ברית , לא נחשב לו ?

תשובה:

ודאי שהוא לא מטמא את הבן שלו, אין כזה דבר.

כשאדם מקיים מצוה יהיה לו על כך שכר אא אם כן הוא תוהה על הראשונות, כלומר מתחרט ואומר שאינו רוצה בקיומה של המצוה שעשה.

בשורות טובות.