בר מצווה

שאלה:

שלום,
לבננו בר מצווה בע"ה בי"א אדר יום שלישי.ביום חמישי תענית אסתר,ובשבת שושן פורים.
א. מותר לקרוא בתורה ביום ה' בתענית אסתר?
ב.אנחנו מתחזקים אז לידע כללי-האם חובה לאחר גיל המצווה לקרוא בתורה דווקא בשבת ,או שמספיק לקרוא רק בשני או חמישי ללא שבת?למשל במקרה שלנו אפשרי לקרוא בתורה ביום שני שלאחר שבת שושן פורים?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

1. אין כל בעיה לקרוא לו לתורה בתענית אסתר.

2. אין לו חובה לעלות לתורה בכלל, יש לו חובה לקיים תרי"ג מצוות בשלימות, ויש לעודד אותו מאוד על כך שלא לפספס כל חייו יום אחד בתפילת שחרית במנין עם התפילין שהן הדבר הכי מקודש שיש לו. אבל לעלות לתורה זה רק מנהג, וכחלק מחווית הבר מצוה, זו זכות קדימה בבית הכנסת לכבדו בעלייה לרגל שמחתו, כמו חתן או בעל ברית שזכאי לקבל עלייה. אבל למרות שאין חיוב כדאי מאוד לעשות את זה, זו חוויה שנשארת חרוטה בלב שנים רבות.

רוב נחת!