שאלה:
שלום הרב,
רציתי להכין מרק חלבי, וחתכתי ירקות וביניהם בצל,
בסכין חלבית.
בטעות , בישלתי הכל בסיר בשרי שאינו בן יומו.
האם יש פה איזה בעיה שאוסרת את הסיר או הירקות
(בגלל הבצל ), ואם אין בעיה, האם ניתן לשוב ולבשל את הירקות
בסיר חלבי עם שמנת לבישול , ?
(השאלה לבן ספרד)
תודה רבה.
תשובה:
שלום וברכה
ככל שהסכין גם היא אינה בת יומה, דעת הגר"ע יוסף להקל בזה, אמנם בבן איש חי פ' קרח הקל בזה רק במקום הפסד, לכן ראוי להגעיל את הסיר. לגבי בישול עם חלבי, ככל שהירקות כולם נכנסו לסיר יחד והרוב אינו הבצל, למנהג בני ספרד מותר לבשל עם חלב, כיון שהסיר אינו בן יומו ואין לזה דין של דבר חריף כיון שרובו אינו כזה, אבל אם בתחילה טיגנת את הבצל לבד, אין לבשל עם חלב.