השריית חסה בשבת / תה בשבת

שאלה:

1. לא הבנתי האם הכנת תה/ תמצית כלשהו על ידי כלי שלישי גורמת לחילול שבת או לא .
כי אני רואה חלק אומרים לא , אבל חלק אומרים שעדיף שלא כדי לא לבוא לידי ספק אם זה מחולל שבת .

2. האם מותר לקרוע שקיות שיש בתוכן אוכל – לדוגמא שקית של "חסלט" שבפנים יש כרוב / חסה האם בשבת מותר לקרוע ולפתוח כדי לאכול ?

תשובה:

אני כותב בקיצור מפני החג הקרב ממש.

דעת ערוך השלחן והמשנה ברורה להחמיר בזה כיון שעינינו הרואות שאין כל הבדל בין כלי שני לשלישי בענין זה ולכן הורה המשנה ברורה על הכנת תמצית מערב שבת.

מותר לקרוע שקית כזו רק להזהר שלא לקרוע אותיות וציורים. ספציפית לגבי חסה המלצה לרחוץ לפני שבת כיון שאם יש בזה עפר, והרי צריך להשרות כמה דקות, הדבר אסור בשבת משום איסור בורר.

חג שמח ושבת שלום.