בשר וחלב

שאלה:

בננו טיגן במחבת חלבי לחם ביצה וחלב. א. המחבת הי'ה צמוד לשיש הבשרי בצידו (לא נקי,טגנו שניצלים לפני כמה ימים). מה לעשות בשיש? במחבת? בלחם המטוגן? (שמא גם בכף הטיגון?) ב.נשפך מהנוזל המטוגן על מעמיד מתכתי (שמפריד בין סיר לאש) שעמד ליד המחבת. מה לעשות במעמיד? תודה.

תשובה:

שלום וברכה

המחבת והמאכל מותרים, כיון שהשיש אינו בן יומו, וגם אינו נקי אבל ודאי לא נשאר בו שאריות בשר משניצלים שטוגנו כמה ימים קודם. לגבי המעמיד, אני מבין שאתם לא מקפידים שהחצובה הזו תהיה רק בשרית, שהרי הוא טיגן חלבי, ואם כן בלאו הכי אתם צריכים להתייחס אליה כטרף, ולהניח עליה רק סירים יבשים בתחתיתם ואם יש עליה ליכלוך ממשי הראוי לאכילה יש לנקות לפני השימוש. לגבי השיש, יש לנקותו היטב ולערות עליו שלוש פעמים מים רותחים מקומקום, ולא להניח עליו דבר חם 24 שעות.