שאלה:
אני רוצה לנקות עכשיו את המפה הבשרית משבת. האם אני צריך מגבת "בשרית"? יש דבר כזה בכלל
תשובה:
שלום וברכה
אני מניח שאתה לא מנקה בשר ממש, אלא תחילה לוקח סמרטוט לח ומנקה וזה בהחלט צריך להיות בשרי, ואחר כך רק מנגב במגבת וזה כבר לא צריך להקפיד כך כך כי הרי המפה כבר נקייה.
אוקי. שאלה נוספת אם כן:
בטעות השתמשנו בסמרטוט שהוא (כנראה) חלבי.
השולחן עדיין לא נקי עד הסוף, ועדיין צריך לנקות אותו.
השאלה היא: האם כעת להשתמש בסמרטוט בשרי? או שעכשיו זה כבר בעיה מאחר שהתחלנו את נקיון המפה עם סמרטוט חלבי?
אפשר עם הבשרי ותרחץ אותם טוב אחר כך.
שלום וברכה,
הרי הסמרטוט הלח איתו הוא מנקה מסתמא קר וגם שיירי האוכל שעל המפה ודאי התקררו מזמן. ואם כן מדוע יש להקפיד על בשרי/חלבי בסמרטוט מאיזה צד יש לחשוש?
ברגע שידבק משהו בסמרטוט והוא יחזור לכיור, או ישאיר משהו מהמין השני על השולחן, ואחרי זה יונח על זה משהו חם, זה עלול למכשול.
נראה כחומרא שהרי יש צלחות לסועדים..
מלבד זה,רבים בתים כשרים והגונים ומקפידים בקלה כבחמורה מחזיקים במטבח סמרטוט אחד אלא שלפני/אחרי שימוש בו,רוחצים היטב עם מים ולפעמים גם סבון שפוגם כך שממה נפשך אין לחשוש באופן זה..
נכון שזו חומרא, אבל היא קלה לביצוע, ולכן לפי דעתי מנהג בתי יראי ה' שיהיו שני סמרטוטים, זה עולה חצי שקל.
השאר תגובה