עבודה במסעדה שאינה כשרה

שאלה:

שלום,
בחור שומר תורה ומצוות מזה כשנתיים, שואל:
הציעו לו לעבוד במטבח של מסעדה שנמצאת ליד תחנת דלק. למסעדה אין תעודת כשרות.
במסעדה מגישים בשר וחלב, אך לא ביחד .
לטענתו, יש כלים נפרדים לבשר ולחלב, אזור נפרד ואין מבשלים יחד. המסעדה סגורה בשבת. ולכל המוצרים יש כשרות רבנות.

האם מותר לעבוד שם?

מצד הדין, אין בזה מסייע, אך מצד שני אנשים שיראו אדם חובש כיפה יסמכו על כך ויכולים להיכנס לאכול שם. מאידך, אדרבא טוב שיש אדם דתי שיכול גם להשגיח שלא תצא תקלה. זה לא הכי מומלץ , אבל לא אסור לגמרי?

מה דעת הרב?

תשובה:

לפי דעתי אין מצב שהאוכל שם כשר, מה עוזר שלא מגישים בשר וחלב יחד כאשר מכינים באותם כלים ובאותו מטבח ללא נקיון והכשרה והקפדה, הוא לא ידע בכלל להשגיח, זה מורכב מאוד, ואני חושב שאם יהיה שם אדם עם כיפה זה יכול להיות מכשול גדול מאוד.