כשרות המטבח

שאלה:

שלום כבוד הרב,
תמיד שמרנו על כשרות בבית אבל היות והוריי מסורתיים, מתעוררים בי ספקות רבות.
במקרר איפה שמניחים את הסירים, לפעמים נשאר קצת לכלוך חלבי או בשרי, ולא הקפדנו על כך.
לא כל כך הקפדנו על הכלל שאין העברת טעם אלא על ידי רוטב, בפרט שיש לנו כיריים שמשמשים גם לבשרי ולחלבי.
במקום עבודה היה מיקרוגל מרכזי ואני מסופק אם הקפדנו לכסות את האוכל תמיד (מדובר על אוכל בתוך טאפרוור אבל אני מסופק אם המכסה היה תמיד סגור בעת החימום, רוב הפעמים זה כן היה סגור, אבל יש עדיין ספק).
לא כל כך הקפדנו לא לחמם אוכל מאנשים אחרים אצלנו – ואותם האנשים קונים מוצרים שהם בדרך כלל כשרים אבל לא מקפידים על כשרות המטבח. (תנור אחד לבשר וחלב למשל).

האם יש כאן ספקות וספק ספקות למיניהם, או שיש להכשיר את המטבח ?
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

העיקר זה להקפיד מכאן ולהבא, ככלל, כל החששות שלך הם לגבי ספק בליעות שכבר אינן בני יומן, ודבר שאינו בןיומו הרי אינו אוסר את המאכל ורק מדרבנן מקפידים עליו שמא יבוא להקל גם בבן יומו, ולכן במקום שזה רק ספקות וחששות בעלמא, יש להקל וכרגע הכל טוב רק תקפידו מכאן ולהבא לעשות מה שצריך. לא התייחסתי כאן לעצם הפרטים שלאו דוקא כולם אסורים, אם יש לך שאלות בענין תתמקד ונסייע.

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. תודה כבוד הרב.
    ועוד בנושא, אם עד היום לא הקפדנו לקנות ממקומות עם תעודה דווקא, אלא הסתפקנו בזה שהמוכר אומר שזה כשר – בפרט במאפייה שהבעל אמר לנו שהכל כשר, אך הם בלי תעודה ועד היום וסמכנו עליו :
    עם חיממנו את מאפים שלו בתנור, אותו תנור צריך הכשר ?
    ומה אם חיממנו את הלחם שלו בטוסטר ?
    ועוד לגבי הסכומים, האם הם דורשים השכר אם השתמשנו בם לפתוח את הלחם או המאפים היוצאים חמים מהתנור / טוסטר ?
    ושאלה אחרונה, האם אפשר להינות מהלחם שנשאר מאותו בית מאפה אם מפרישים חלה (מימלא לחם מתירים אפילו בפת פלטר בדיעבד, אז מישראל ,אם לא יודעים איך ואיפה הוא אפה את הלחם, הלא כל שכן שניתן להקל) ?
    תודה מראש לכבוד הרב !

  2. אם מדובר על מסורתי או סתם אדם עם כיפה ? אפילו להכשיר את הטוסטר (ללחם) ואת הסכומים (שאולי זה כלי שני?) או רק את התנור ?