מיטה לזוג צעיר

שאלה:

שלום לרבנים לא אומרים תחנון כי מועד אז איך צמים הרי אסור לצום במועד?האם צריך לקנות מיטה חדשה לזוג ולא מיד שניה? אשמח למקור

תשובה:

תשעה באב נקרא מועד על שם העתיד, כרגע הוא אינו יום טוב ואין סיבה לאסור לצום… הוא יום אבל וצער.

אין כל סיבה לקנות מיטה חדשה דוקא, זה כמובן יותר חגיגי ויפה, אבל אין בזה כל ענין דתי, רק לפי ההרגשה. איך אביא מקור לכך? הרי אין שום ענין בזה…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ידוע בזה המשפט של רבי ירוחם ליבוביץ ממיר, שאמר, שיש מועדים של קירוב ויש מועדים של ריחוק… ומשום שגם בזמן הריחוק בזמן החורבן היו הכרובים מעורים זה בזה להראות אהבתנו. עכ"פ תסביר איך שתסביר, היום אין יום טוב, או שנמנעו מתחנון על שם העתיד או על שם מועד של ריחוק, יש בזה אין ספור דרשות ופירושים.