לעשות עסק עם מפעל במדינת אויב

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א

שאלה: ששאל ידיד איש עסקי, האם אסור לעשות עסק עם מפעל של מדינת איוב שלנו? (אירן) הוא מצא שם מפעל שיש מחיר זול לכפות. לא ברור לי שיש להם מחיר יותר זול מסין, מ"מ כך הוא טוען.

ואם אין איסור, שלזה נוטה הדבר שכאשר קונים קונים מן מפעל שבעלות מן אדם פרטי ולא מן המדינה ההיא, מ"מ אם אין בזה סימן ברכה לקנות מוצר משם? והאם יש הבדל אם כאשר קונה לא קונה משם ישר אלא ממדינה אחר שקונה משם? הנראה שאין איסור או ענין של אין סימן ברכה מ"מ באנו לברר אצליכם מה דעתכם על זה.

ברכה הצלחה ושלום

תשובה:

אין כל בעיה, הוא לא תומך שם במדינה ולא בשום אירגון טרור, זה עסק עם אדם פרטי בנושא אזרחי לחלוטין. כמובן יש לברר את החוק בענין זה קודם כדי שלא להסתבך באופן מיותר.

בהצלחה