ספר חולין שכתוב בו שם ה'

שאלה:

שלום,
ספר חול שכתוב בו שם ה' (אדני, יהוה, אלהים וכד' – כותבת בפירוש כי מבינה שבמחשב מותר ורוצה שהשאלה תהיה ברורה), האם אפשר לצייר על הספר עצמו קו הפרדה/מקף בין האותיות או להאריך את האות ה' לאות ק' ובזה תיפתר הבעיה? האם אפשר למחוק את את כל השם ע"י קשקוש עליו בטוש למשל? תודה

תשובה:

שלום וברכה

חלילה למחוק… הרי יש איסור מחיקת השם… יותר גרוע למחוק בידים מלא לגנוז. כשיש שם ה' יש לחתוך את הדף ולגנוז או לזכור אחרי שגומרים ללמוד בספר הזה שלא לנהוג בו בזיון.