פתיחה וסגירת גגון מתקפל

שאלה:

שלום הרב. האם מותר בשבת או בחג לפתוח ו/או לסגור חזרה סוכך מתקפל, כלומר סוג של מצללה עשוייה מבד עבה שנפתחת ונמתחת מעל שטח מסוים באופן ידני כשמסובבים את מוט הידית על הציר. הסוכך מחובר בקביעות לקיר ומטרתה הגנה מפני השמש ויצירת צל עבור יושבי המרפסת או החצר. האם יש צד להתיר או שזה איסור בניית אוהל בשבת? האם יש הבדל בדין בין שבת לבין יו"ט? תודה.

תשובה:

כיון שזה מחובר עם צירים ועשוי להפתח ולהסגר כל הזמן מותר.

מקורות:

ראה חזון איש סי' נב ס"ק ב שהוא כעין כסא טרסקל שנתבאר דינו בשבת קלח א.