מקרר בשבת ועוד שאלות

שאלה:

שלוב לכבוד הרב. ברשותי מספר שאלות ואודה מראש על זמנך היקר .
אנו ספרדים ונוהגים על פי מרן שר התורה עובדיה יוסף זצ"ל.
א.בשבת שאני פותח את המקרר לפעמים הוא אחרי שנייה הוא מתחיל לעשות רעש (כאילו מתחיל לעבוד) האם יש בזה איסור? אור כמובן שאין במקרר בשבת.
ב.האם צריך להפריד מברשות שינים לבשרי וחלבי?למשל אם צחצחתי ישר אחרי בשר ואז בלילה אכלתי חלב וצחצתי שוב…
ג.במחילה מכבודו,לפעמים כשאני מתפנה ומברך 'אשר יצר' לאחר מכן מרגיש שיצאו עוד טיפות (קטנים) . האם אני צריך לברך עליהם שוב 'אשר יצר'?
ד.האם מותר להחזיק בבית 'קמיע' מעיף קלף קטן ב2 כיסויים להצלחה,נגד עין הרע וכו'.
ה.כשטסים, את תפילת הדרך לטיסה אומרים לפני ההמראה או אחרי?
ו.לפעמים מחלקים בבית הכנסת עלונים לשבת (לזיכוי הרבים) האם מותר לי לקחת כמות גדולה בכדי להניח בבית כנסת נוסף?
ז.לפעמים גחלקים גם ספרים וסידורים לזיכוי הרבים ובדף הראשון/בכריכה יש מדבקה/הדפס עם כיתוב 'לעילוי נשמת'.. ,האם מותר לי להוציא את המדבקה/הדף הזה או שאסור?
ח. האם ביום שישי בערב לאחר סעודת הקידוש מותר לערוך את השולחן בשביל ארוחת הבוקר בשבת?
תודה רבה לכבוד הרב על הקדשת זמנו למענה. תבורכו מפי עליון.

תשובה:

שלום וברכה

1. במקררים החדשים המצויים היום, גם אם אתה לא שומע שמתחיל לפעול, כל פתיחה וסגירה של המקרר מפעילה חיישני טמפרטורה באופן מידי וישיר, ולכן הכרעת רוב ככל פוסקי זמנינו שחובה לשים במקרר כזה התקן שבת. שמעתי שהגר"י יוסף שליט"א אומר שהיא חומרא נכונה אבל לא חיוב גמור מדינא, אינני יודע מה היתה דעת אביו מרן הגר"ע בזה כיון שמדובר במציאות מתחדשת בשנים האחרונות, אבל ודאי רוב הפוסקים סבורים שזה חיוב גמור. כך שאם יש לך מקרר מה10-15 שנים האחרונות כדאי לפנות למשמרת השבת ולברר מה צריך לעשות איתו.

2. לא צריך מברשת מיוחדת לבשרי וחלבי, משתמשים קר וזה סיבים שלא בולעים.

3. לא צריך לברך שוב.

4. מותר להחזיק בבית, צריך רק לדעת מי כתב אותו ואם זה לא סתם שטויות.

5. בעת ההמראה.

6. ככל שיש סיכוי שיהיו זקוקים לזה בבית הכנסת כאן אין לקחת למקום אחר.

7. ודאי אסור, הרי התורם מעוניין לכבד את קרובו ועל דעת זה תרם.

8. מותר לפרוס מפה ולשים צלחות אבל לגבי הסכו"ם צריך להקפיד שלא לעבור באיסור בורר, כלומר אם כל הסכו"ם מעורב יחד במייבש או במגירה אסור למיין ולהניח כאן מזלג כאן סכין וכו', כיון שלא מיועד לשימוש מידי.

יום נעים ומבורך.