לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

דברים שבקדושה כנגד אישה בגילוי שיער

שאלה:

אם אמא שלי שהיא מכסה ראשה ב"ה אבל לפעמים בבית מורידה את הכיסוי, מותר לי לומר כנגד זה דברים שבקדושה? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אמנם יש מהאחרונים שהתירו לומר ברכה כנגד שיער אשה מגולה, בשונה מטפח מגולה בגופה, במקומות שנהגו לגלות את שיער הראש, ראה ערוך השלחן סי' עה סעי' ז וע"ע בן איש חי פ' בא אות יב, אבל העיקר להלכה מה שנהגו הוא שלא להקל, ראה דברי ישראל ח"א סי' לג וח"ב סי' כו שאסף בזה שיטות הפוסקים וכתב שרבו האוסרים על המתירים, וראה חזון איש סי' טז ס"ק ח, וכבר נודע שגדולי ליטא דחו בזה את סברת הערוך השלחן, וגם רהיטת דברי המשנה ברורה בסי' עה שלא כדבריו, ובפרט באשה שרגילה לכסות את הראש, שאצלה ודאי זה מקומות המכוסים, ולכן יש לעצום עינים או להסתובב.

ברכה והצלחה