תפילת תשלומין

שאלה:

שלום לכבוד הרב
בימים האחרונים הלכתי לישון מאוד מאוחר (03:35, 02:40 בסביבות), והתעוררתי בשעה סבירה (בסביבות שבע ורבע) אבל היום מרוב שהייתי עיף ניסו להעיר אותי בשבע שמונה וכו' אבל פשוט לא התעוררתי, עד שבאו להעיר אותי באחת וחצי בצהרים.
א.האם זה נקרא אנוס לענין תשלומין?
ב.מה שעשיתי זה:
נט"י
ברכות השחר והתורה
הנחת תפילין
ק"ש
קצת פסוקד"ז (בלי ברוך שאמר וישתבח כמובן)
כשעוד היתי עם התפלין התחלתי מנחה והתניתי בפה שאני מתפלל לשם תפילת מנחה, אבל בגלל שהחלון בחדר שהתפללתי בו היה סגור לפעמים באמצע התפילה היה קורה מצב שאם מישהו היה בא בפתאומיות לשאול אותי איזו תפילה אני מתפלל יכול להיות שהיתי עונה לו שחרית כי היתי עם תפילין וזה היה נראה כאילו זה בוקר. זה בסדר?
גמרתי מנחה ואמרתי יהי שם ואז חיכיתי איזה דקה-דקה וחצי ואז אמרתי שאני בא להתפלל תפילת תשלומין לשחרית.
התפללתי וגמרתי.
יש בעיה עם מה שעשיתי?
תודה רבה

תשובה:

היית אנוס לכאורה ואכן יש להתפלל תפילת תשלומין, יש לומר אשרי בין שתי התפילות, ראה כל הפרטים בסי' קח.

להבא, החכם עיניו בראשו לישון בלילה בזמן, לקום רענן לעבודת הבורא ושלא יקרו כאלו הפסדים.

שבוע טוב ומבורך.