תפילה במניין – חרדה חברתית

שאלה:

קרוב משפחתי עבר בחייו מספר ארועים שגרמו לו לחשוש מחברת אנשים הדבר מגיע למצב שבו הוא נמנע מלהשתתף בשמחות ובארועים שונים אפילו של קרובי משפחתו כמו כן הוא מתפלל בבית כנסת אחד שבו הוא מרגיש בנוח בחברת המתפללים וקשה לו עד מאוד להתפלל במקום אחר מחמת הבעיה הנ"ל ופעמים שאין בבית הכנסת שבו הוא מתפלל מניין או שהוא מאחר את זמני התפילה שם ומחמת צערו להתפלל במקום אחר רוצה הוא להתפלל יחיד בבית או בבית כנסת כיצד עליו לנהוג

תשובה:

שלום וברכה

אדם שסובל מחרדה חברתית אין מה ללחוץ אותו לסבול, זה עשוי לגרום לו ללחץ, הזעה דפיקות לב וכו', זו תופעה שצריך לטפל בה אצל איש מקצוע, חבל לסבול לחינם. האיש הזה פשוט בכלא כרגע וחובה לחלץ אותו משם. תשפיע עליו לקבל טיפול. יש לדעת, שמכל בעיות הנפש לסוגיהם, הבעיה הכי פתירה באחוזים הכי גבוהים, זו בעיית חרדה, ובמידה רבה חרדה חברתית, לכן לסבול לחינם, יהיה חבל מאוד. יש לי ידיד שהבן שלו סבל מבעיה כזו ברמה מאוד גבוהה, עד כדי שלא יכל לבוא בחברת אנשים בכלל, לא תפילות ולא שום דבר, בראש השנה הוא התפלל לבדו בחורשת עצים כדי שההורים לא ידעו שלא הלך לבית הכנסת אפילו שופר לא שמע. הבעיה טופלה, והוא היום בעל משפחה, נחמד ומעורה בקהילה, ילדים והכל.

רפואה שלמה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה המהירה רק שכנראה לא הסברתי טוב את המצב והוא ש
    אין מדובר בחרדה חברתית ברמה כזו של דפיקות לב הזעה וכדומה מדובר בהרגשת לחץ ומבוכה במקרה שהוא צריך להתפלל במקום אחר אומנם הוא יכול להכריח אצ עצמו ולישב בתפילה מתחילתה עד סופה רק עם ההרגשות הנ"ל השאלה ההלכתית היא האם מותר לו להתפלל יחיד או שהוא צריך להכריח את עצמו להתפלל במנין למרות אי הנעימות וחוסר יישוב הדעת