לימוד התורה לפני מתן תורה

שאלה:

שלום כבוד הרבנים

ראיתי שרש"י אמר בפירוש שלו לתורה שנוח למד תורה רציתי לשאול אתכם היו צדיקים לפני נוח שקיימו את התורה?(ראיתי שחנוך ומתושלח שהיו לפני נוח גם היו צדיקים אבל אולי הכוונה היא שהם לא עבדו עבודה זרה ולא שמרו את התורה)

תשובה:

שלום וברכה

על הקודמים לנח אינני יודעים אם למדו תורה, על נח נאמר שלמד תורה [רש"י בראשית ז ב] שאם לא כן כיצד ידע מה בהמה וחיה טהורים ומה לא. מנין ידע ללמוד? כבר אצל אברהם המאוחר לו נאמר שהיו לו כליות יועצות, כלומר הוא למד בעצם בנבואה, מלבד מה שלמד מפי שם בן נח, אז נח עצמו ודאי ידע בדרך דומה…