מזוזה בבית חרושת

שאלה:

שלום וברכה. יהודי בעל בית חרושת ענק שעובדים שם גם יהודים וגם גויים. האם יש עליו חיוב לקבוע מזוזות בכל הפתחים שיש שם? יש לו משרד שם ועוד הרבה חדרי עבודה. הוא נמצא רוב הזמן במשרד, אבל לפעמים מבקר גם במקומות אחרים בבית החרושת. מה הדין לגבי מזוזה? תודה

תשובה:

אין ספק שיש חובת קביעת מזוזה על בעל הבית בכל פתחי בית החרושת, אבל ללא ברכה, המקום משמש אותו למלאכה ולאיחסון התוצרת והמכונות שלו.

מקורות:

שערי המזוזה פרק ו סעי' א-ב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה. ומה הדין במקרה כזה: בעל של בעל החרושת גר בארץ ובית חרושת נמצא בחו״ל ופעמיים בשנה במשך חודש הוא מגיע לבקר בעסקו. האם הוא בקביעת מזוזה שם?
    תודה