החלפת מזוזות

שאלה:

בתי עוברת בקרוב דירה, אמרתי להם שאקנה להם מזוזות חדשות לכבוד הדירה (לאו דווקא מהודרות במיוחד), הדיירים הקודמים משאירים את המזוזות שלהם, האם מותר להוריד ולשים חדשות במקומן? מה לעשות עם הישנות? תודה.

תשובה:

אם המזוזות החדשות יותר מהודרות אפשר בהחלט להחליף, גם אם אתה פשוט לא יודע את מקור השינות ויותר סומך על החדשות כדאי להחליף, ואגב, כדאי כן לקנות מהודרות… מן הסתם ספה יקנו מהודרת, וגם ארונות מטבח… וכו'… אתה ישנות תם למגיה מומחה לבדיקה ואם הן בסדר תעשה בהן גמ"ח לאנשים שזקוקים לזמן מוגבל.

ישוב טוב.