ברכות בתפילה בשם המלכות לאישה ספרדי׳ה

שאלה:

אני כבר כמה שנים מתפללת בלי שם המלכות לפי הרב עובדיה יוסף זצ״ל. בעלי (גם ספרדי) אומר שתפילה זה לא כמו לולב ומצוות אחרות שלאשה אין חיוב ולא יכולה לברך. שנשמע מוזר לשבח ד׳ בלי שם המלכות . אם אני נזהרת לברך בשם המלכות לפי הזמני תפילה שזה לא יהיה ברכה לבטלה, האם כספרדיה יכולה? האם יש לי על מי לסמוך? שמעתי שמר״ן חזר על זה שאשה לא יכולה להתפלל מוסף. אולי חזר בזה גם כן ולא שמעתי. תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

נשים ספרדיות לדעת הגר"ע יוסף לא מברכות בשם ומלכות את ברכות קריאת שמע, אבל שמונה עשרה וברכות השחר ודאי אומרות בשם ומלכות, כי הן מחוייבות בברכות אלו. אגב הגרב"צ אבא שאול באור לציון חלק ב כתב שנשים יכולות לברך ברכות קריאת שמע בשם ומלכות, כיון שהן ברכות השבח.