קוואקר לאחר הפסח

שאלה:

אשתי הכינה עוגיות מקוואקר (שיבולת שועל) שנקנה בחנות אחרי פסח, בחנות היתה מכירה כדין, האם מותר לאוכלם

תשובה:

אם היתה מכירה כדין מותר בהחלט לאכול, יש שנוהגים להחמיר על עצמם שלא לאכול אחרי פסח מחמץ שנמכר לגוי, שמא המכירה לא היתה כדין, אבל זו חומרא גדולה שמי שרוצה יחמיר על עצמו, היא גם לא תמיד מאוד מעשית, משום שבעלי החנויות מביאים עכשיו סחורה חדשה, ועוד חודש כשכולם שוכחים שפעם היה פסח הם מוציאים את הסחורה הישנה… עשו כרצונכם.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. קשה להבין את מקור חומרא זו, הרי איסור חמץ לאחר הפסח הוא קנס מדרבנן למי שעבר ושהה חמץ בביתו, וגם אם יש מקום להחמיר מלמכור חמץ, בוודאי היה מותר למוכר לסמוך על המתירים ואין מקום לקונסו, ובודאי מותר לרכוש ממנו.

  2. אכן. כמובן שלאידך גיסא הכלל נעשה באופן מוחלט על חמץ שעבר עליו הפסח, ואינו מתייחס פרטני לכל אדם, ממילא, אם המכירה לא תפסה החמץ הזה בכלל הגזירה.