טבליות צרבת רני שלא נמכרו בפסח

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.
לצערי גיליתי בדיעבד ששכחתי לכלול את אותן טבליות רני במכירת החמץ. ברשימות התרופות היא לא מופיעה ככשרה לפסח. יש להזכיר שלתרופה יש טעם טוב של מנטה כמעט כמו סוכריה. האם לזרוק?

תשובה:

לא צריך לזכור, במכירה נכתב שכל החמץ נמכר מהמקומות המסומנים "ובכל מקום שהוא", ובודאי ניתן לסמוך על כך בדבר כזה שאינו בהכרח חמץ.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במחילה, אבל אני מביט כרגע ב"טופס מכירת חמץ-אישור קבלה" (אכן מכרתי את חמצי דרך אתר דין) שנשלח אלי לאימייל, ולא מצאתי שם את המילים "ובכל מקום שהוא", אלא רק פירוט (שאני כתבתי) של הארונות שבהם סגרתי את החמץ למכירה. האם זה עדיין נחשב? אולי בטופס המקורי זה כן הופיע?