השלמת קריאת התורה / מנים מרפסות כף החיים

שאלה:

שלום,
בעקבות המצב , האם אדם שלא שמע קריאת התורה(צו+ שמיני ) ויודע שזה תקנת ציבור ולא תקנת יחיד – שכך שבקרוב הבורא יזכנו להיכנס לבית הכנסת יצטרכו הקהל לחזור על פרשיות האלו – אשמח למקורות .

שאלה נוספת – האם לפי פוסקי ספרד מותר לכתחילה להתפלל בתפילת מרפסות – מקורות בקשה .

תודה
צדוק

תשובה:

שלום וברכה

באליה רבה ומגן אברהם בסי' קלה נחלקו אם משלימים פרשה אחת או כל מה שהחסירו, אבל זה תלוי בעוד כל מיני פרטים, למשל אם כלל הציבור כן קראו במרפסות או לא, ובכל מקום זה יקבע לפי ענינו.

הכף החיים בסי' נה ס"ק מג דחה את השיטה שקובעת שניתן לצרף עשרה משתי רשויות כשרואים אלו את אלו, ויש לספרדי לחשוש לדבריו ולא יגש חזן במנינים אלו.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כוונתי הפוכה, שאדרבה, כל ספרדי יקפיד להתפלל במנין כזה, רק לא יגש חזן! המחלוקת היא גדולה, הכף החיים חושש לספק ברכות, אבל המשנה ברורה זה כלום? ודאי יש לכל יהודי להשתדל לעשות מה שהוא יכול.