לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

קימה לכבוד ספר תורה שעובר ברחוב ואני רואה מביתי

שאלה:

האם צריך לעמוד כשאני רואה ממרפסת ביתי שמוליכים ספר תורה ממניני חצרות לבית הכנסת, או שמרפסת ביתי נחשבת לרשות אחרת?

תשובה:

מועדים לשמחה,

לא, אין צורך לעמוד משום שאין זה ביזיון לספר תורה שהוא עומד ואתה יושב כאשר אתה ברשות אחרת ולא רואים שאתה יושב. ראה שו"ע יו"ד סי' רפב סעי' ב': "הרואה ס"ת כשהוא מהלך, חייב לעמוד לפניו, ויהיו הכל עומדים עד שיעמוד זה שמוליכו ויגיענו למקומו, או עד שיתכסה מעיניהם". וראה בקובץ הישר והטוב (קובץ כ' עמוד שטו-שטז) שם כתב הגר"ש קהת הכהן גראס שליט"א שאם הוא נמצא ברשות אחרת אפילו אם הוא רואה אתה הס"ת אין צורך לעמוד.