כבוד ס"ת – לטלטלו מחוץ לבית הכנסת בימי הקורונה

שאלה:

שלום רב
אנו מקיימים לאור המצב תפילה בציבור בבניין שלנו ע"פ הנחיות משרד הבריאות.
כעת התאפשר לנו להביא ס"ת מביה"כ סמוך.
שאלתי היא: האם מותר באמת להביא את הס"ת לבניין לצורך הקריאה ולאחמ"כ להחזירו, או שאי"ז כבוד ס"ת?
ואם מותר, אז באיזה אופן יש להביאו ולהחזירו?
אשמח למענה קודם החג (השני) תודה.

תשובה:

מותר בהחלט להביא, לא גרע מצורך חולה או אדם חשוב שהתירו להביא לצרכו כמבואר בסי' קלה, אף בשדרך כלל יש ללוותו לכתחילה שלושה אנשים, כאן שלא מתקרבים אחד לשני לא ילווהו אלא אחד ילך ויביא ויחזיר, ואם יש לו אח או אב בן שילווה אותו באופן שאין סיכון מקירבתם – עדיף. יש להחזיק את הספר עם כפפות, עצי החיים עשויים לקיים את הוירוסים זמן רב.

מועדים לשמחה.