מנין המצוות – מאכלות אסורות

שאלה:

שלום וברכה.
האם לאו ו'לא תעשה' הם אותו הדבר?
האם אכילת חזיר היא לאו בפני עצמו ואכילת בהמה או חיה אחרת זה לאו בפני עצמו או כל החיות הטמאות זה לאו אחד (אין כוונתי שאם האדם שאוכל כמה חיות יעבור פעם אחת, כוונתי במניין המצוות).

תשובה:

לאו ולא תעשה זה אותו דבר, בענין מאכלות אסורות בס' החינוך מנה כמה קבוצות, אכילת חיה ובהמה טמאה כלול הכל במצוה אחת, שרץ העוף זה מצוה נפרדת שרץ המים מצוה נפרדת, ראה מצוה קנד ואילך.

מועדים לשמחה.