מיחם שחיממו עליו חמץ / הכשרת כותש שום וכלי זכוכית

1. בשבת האחרונה התקלקלה לנו הפלטה ושמנו על המכסה של המיחם תבנית עם לזניה- לא היה מגע עם הלזניה. האם צריך הגעלה?
2. כותש שום- צריך להגעיל במים רותחים או שמספיק לשטוף טוב במים וסבון?
3. כוסות זכוכית לשתיה קרה- מספיק לשטוף טוב?

תשובה:

שלום וברכה

1. חובה להגעיל את המיחם כולו, גם מכסה גם מיחם, כיון שיש מעבר לחות אדים בין המיחם לתבנית.

2. צריך הגעלה כיון שהוא דבר חריף ומן הסתם נחתך קודם בסכין חמץ.

3. למנהג הספרדים די בהדחה, ולמנהג בני אשכנז אין לכוסות זכוכית הכשרה לפסח, אמנם זה מיועד לשתיה קרה אבל סביר שהיה גם שימוש בחם. יש חד פעמי היום בזול ואין צורך.