היזק כלי כתוצאה מהגעלת כלים

שאלה:

חבר השאיל לי סיר על מנת שאשתמש בו להגעלת כלים לפסח,לאחר השימוש וסיום ההגעלה הבחנתי שהסיר הפך מאפור בהיר לשחור בעקבות הגעלה ואין באפשרותי לתקן דבר זה ,מה עליי לעשות?(אני אדגיש כי אי אפשר להשתמש יותר בסיר זה לבישול והסיר הנ"ל מיועד לבישול)

תשובה:

שלום וברכה, אם ביקשת מהחבר כלי לצורך הגעלת כלים, והכלי הוזק מהעגלה, אינך חייב לשלם, כדין שואל שפטור במתה מחמת מלאכה. אם הכלי לא מיועד להגעלת כלים, ולא אמרת לו שאתה מגעיל עם הסיר כלים, אתה חייב לשלם את שווי הנזק של הכלי. בהצלחה.