מכירת חמץ בדירה משותפת

שלום לכבוד הרבנים אני גרוש ויש לי דירה משותפת שחצי שייך לגרושתי שעדיין לא מכרנו אותה וכעת לא גרים שם אף אחד ,האם אני יכול להשכיר לגוי את הדירה בשביל שאני לא יצטרך לבדוק אותה [אני גר בעיר אחרת] ,שאלתי היא כיון שיש לי רק חצי דירה האם אני יכול לעשות זאת בלי רשות גרושתי ואם אני כן יכול יש לי עוד שאלה- השכן שם מבקש לאכול שם חמץ עד ערב פסח האם מותר לו או שזה מושכר כבר לגוי יישר כח עצום אתם ממש מצילים את עם ישראל במיוחד בזמנים קשים אלו.

תשובה:

מותר לך להשכיר את הדירה לגוי, בגלל שזה רשות שלך ואתה מצווה לבער או למכור. ובנוסף אתה מזכה את גרושתך שאתה מציל גם אותה שאתה מוכר עבורה את הדירה לגוי והיא לא תעבור באיסור.

אם אתה מוכר דרך רבנים שמוכרים, הרי המכירה נעשית רק בי"ד אחר זמן אכילת איסור, ולכן מותר לך לתת לאחרים להשתמש. אבל אם אתה משכיר מעכשיו לגוי, אסור לך לתת לאחרים להשתמש אלא אם אתה מודיע לגוי.

בהצלחה.