חזרה באמבולנס בשביל הילדים – המשך

שאלה:

השאלה היא במציאות מורכבת שליל הסדר בפתח ושמונה ילדים שהגדול בן 14 עלול להישאר איתם לבד בליל הסדר לבד ועוד ודאי שמתישבת דעתה של האשה שבעלה נמצא איתה. ביחוד בצל הקורונה.השאלההאם לחזור באמבולנס עד לישוב מבלי בקשות מיוחדות אולי תוספת משקל על הרכב כרוך באיסור דאוריתא..

תשובה:

באמבולנס כיון שהנהג יהודי אין מצב בכלל! זה חילול שבת גמור [של הנהג], ואין היתר אלא במצב של פיקוח נפש. לגבי נהג גוי, אם הבן לא מסתדר עם כל הקטנים, ואני מניח שהוא לא מסתדר, אפשר לחזור עם גוי. בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אין לי מושג מצב העניינים בארצינו הקדושה אך כאן בניו-יורק יש רב שבדק מול ייצרני האמבולנסים והתברר לו שהמציאות היא שמשקל הרכב והציוד הוא כ"כ גדולים כך שאדם נוסף לא משנה בצריכת הדלק וע"פ זה הוא התיר לחזור גם ע"י נהג יהודי החוזר בהתיר (או משום התירו סופו משום תחילתו או משום שיש צורך באמבולנס ובמתנדבים למקרה של קריאות נוספים) וע"פ נהגו רבים מאחינו בנ"י.

  2. לגבי חזרה בהיתר עם נהג יהודי המשכתי איתו אחר כך, אבל לא נראה שזה הנושא עכשיו, הנהג מביא אותם ללידה וחוזר, ואז אחרי הלידה הוא כבר לא בבית החולים.