קורונה

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים המשיבים.
כעת מדובר בתקשורת שעוד מעט ויטילו הסגר מלא על המדינה. אין לי מושג בהבדלים בין ההסגרים הקודמים לבין העתידיים, אבל חוששת אני מאוד מסגירה לגמרי של התנועה כולל הסופרים. נכון לא ירעיבו אותנו, אבל כבר עלו הצעות שהצבא יחלק מנות קרב ומוצרים בסיסיים בלבד לציבור. ציבור שומרי התורה ומצוות ודאי יסבול מזה בפרט לקראת חג הפסח, יש לנו צרכים שונים המציבור האחר בפרט בחומרת הכשרויות. אנחנו עם הילדים בבית וכמובן שאי אפשר שכבר מעכשיו הכל יהיה מוכשר לפסח, ולכן אין לנו שום אפשרות למלא את כל הארונות בדברים כשרים ובפרט בשרים ועופות – כי המקרר עדיין לא נקי. מה לעשות?

תשובה:

לגבי מוצרים יבשים אין כל בעיה, מנקים איזו פינה ארון בבית ושמים שם הכל, אני גם מתכוון לקנות ביום ראשון בעז"ה. לגבי בשר כבר קניתי, ניקינו את המקפיא, יש לנו נפרד מהמקרר, ושם הכל פסח. גם אם אין לך מקפיא נפרד, תנקי אותו ותייחדו אותו עכשיו רק לדברים כשרים לפסח ושיהיה סגור היטב, ואם תוציאו עוף במהלך השבוע גם לפני פסח, אין בעיה, העיקר שלילדים לא תהיה גישה אליו. שבת שלום