למכור מאכל שאין בו כשרות לפסח

שאלה:

אם קניתי תפוציפס ומצאתי שהוא לא כשר לפסח, האם מותר למכור אותו או שחייב לשרוף אותו בפסח ? כי בעצם העיקר בתפוציפס זה תפוח אדמה, ואין הבדל גדול (או אין הבדל בכלל )לכאורה דומה למתירים למכור סיר שהשתמשו בו חמץ כיון שאני לא נהנה מהאיסור שאולי יש בציפס שהרי הגוי משלם על הציפס ולא על החמץ שאולי יש שם? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה אפשר לכלול אותו במכירת החמץ לפסח, זה לא חמץ ממש אלא שלא נעשה תוך הקפדה וכשרות לפסח. מסתבר שיש בזה שמן קטניות, אבל זה אין איסור להשהות בבית, גם לאשכנזים. מאכל שיש בו דגן ראוי שלא למכור אלא לכלות לפני החג.