לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הרואה ארי בחלום

שאלה:

בחלומי הופיע מולי אריה
קרב אלי וליקק את ידי לא היה בי פחד

תשובה:

ראה תלמוד בבלי מסכת ברכות דף נו עמוד ב: הרואה ארי בחלום ישכים ויאמר אריה שאג מי לא יירא, קודם שיקדמנו פסוק אחר – עלה אריה מסבכו. כלומר יש לומר את הפסוק הראשון שהוא פסוק טוב, קודם שיזכר בפסוק השני שהוא של פורענות. ככלל אין להתייחס לחלומות בזמנינו אבל חלום שמוזכר בגמרא ואפשר לעשות כמו שכתוב בגמרא, מה טוב. ברכה והצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. זה אומר שראיתם איזה סרט אלים אולי, סרטים זה דבר גרוע באופן כללי, בל לא צריך להתייחס לחלומות. בשורות טובות.

  2. היי , חלמתי על אריות מסתובבים באיזור מראית עין שלי שדי קרוב ,ולמען הסר ספק עלתה בי מחשבה לברוח מהמקום אם ברצונם להתקרב אליי ,
    ניכנסתי לתא המטען של הרכב של בן זוגי ופתאום אני רואה את האריה מצד הרכב ,נורא חששתי למרות שהוא אינו יכול להיכנס .
    יש לציין שהייתי עם גיסתי והיו עוד אנשים מסביב .
    כשהרגשתי הקלה נסעתי עם הרכב לא יודעת לאן חח