חובת האשה לנהוג כמנהגי הבעל

שאלה:

חוזר בתשובה אשכנזי שחזר בתשובה והולך לפי הספרדים כשיתחתן בעזרת השם למשל עם אשכנזיה עם מנהג אבות.
כיצד היא תנהג? תלך אחר הבעל? הדעות חלוקות האם הבעל צריך ללכת אחר האשכנזים או הספרדים לאחר חזרתו בתשובה אך בהנחה והוא אכן הולך אחר הספרדים מה הדין שלנו כאן?.יש תשובה חד משמעית לכל הדעות?

תשובה:

שלום וברכה בכל מקרה על האשה לנהוג כמנהג בעלה. הרעיון שלש חובת האשה לנהוג במנהגי בעלה, הוא על פי דברי הגמרא שכאשר אדם עוקר דירתו ממקום למקום עליו לנהוג כמנהגי המקום שבא לשם, והיום הנושא הזה לפחות בארץ, אינו גיאוגרפי אלא יותר קהילתי, והאשה נחשבת שבאה לבית הבעל ומנהגי המקום הם כמנהגיו. לעצם הענין נראה שיותר נכון לאותו בעל עתידי לנהוג כמנהגי אבותיו האשכנזיים ולא לאמץ מנהגי קהילה אחרת.

מקורות:

על חובת האשה לנהוג כמנהגי בעלה, ראה בהרחבה רבה כל הפרטים כאן.