מחשבות

שאלה:

שלום כבוד הרב לאחרונה יש לי מחשבות ממש מזעזעות כאילו נכנס בי רוח שטות ואני לא מצליחה לתפקד ביום יום שלי או לדבר עם אנשים כי המחשבות האלו משתלטות לי על הכול וככול שהזמן עובר זה לא חולף בהתחלה חשבתי שזה עניין של זמן אבל מסתבר שלא.. ועשיתי חרטה על מחשבות אסורות שחשבתי בעבר אבל אני כבר לא יודעת מה לעשות אני ממש נלחמת במחשבות שלי ואני מנסה להתעסק בדברים אחרים אבל לא עוזר.. מה אני יכולה לעשות עם המחשבות השטותיות האלו? ואם זה נגזר עליי משמים שזה משאני צריכה לחשוב ולסבול עם זה?

תשובה:

מחשבות לא רצוניות אין בהן ממש, אין צורך להלחם בהן, וזה לא אסור, פשוט לא להתייחס וזה יחלוף. המלחמה מעצימה את המצב ומחמירה אותו.

רפואה שלמה