הכנת וואסבי בשבת / לישה

שאלה:

לכבוד הרב האם מותר להכין וואסבי בשבת שלוקחים את אבקת הוואסבי ומוסיפים מעט מים ומערבבים שתצא כמו משחהממרח סמיך (כדי לאכול עם סושי) ? תודה

תשובה:

שלום וברכה

אינני מכיר את המאכל שהזכרת, אבל לפי מה שאתה אומר מדובר במלאכת לישה האסורה בשבת, כיון שלא יוצא משקה נוזלי אלא משהו סמיך כמו משחה. ולמעשה כבר בשעת נתינת המים, עוד לפני שמערבים, יש בזה איסור לישה כיון שהם מתערבים באבקה מעצמם וזה מתגבל באופן חלקי בעצמו.

במקרים מסוימים התירו לישה כזו בשינוי, או יותר נכון בשני שינויים, גם בשינוי בסדר נתינת המאכל, כלומר קודם שמים מים ורק אחר כך אבקה, הפוך מהרגיל, וגם שינוי בגיבול, שלא יהיה כרגיל אלא שתי וערב שתי וערב, וכאן שזו בלילה עבה יהיה ההיתר רק במאכל שלא ניתן להכינו בערב שבת מחמת שיתקלקל.

מקורות:

ראה שער הציון סי' שכא ס"ק פד בשם ט"ז ואליה רבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה
    ועוד שאלה בבקשה כבוד הרב
    סושי עצמו מותר להכין בשבת (חלק אוכלים וחלק גם נשאר לימי החול )
    שלוקחים אורז מבושל חותכים ירקות\דג ומגלגלים בתוך אצה וחותכים
    ואם מותר גם לעשות בצורות למשל חתול או לבבות וכו'?
    תודה