הפסק בטהרה ספק

שאלה:

צאת הכוכבים היה בשעה 17:10

אישה התקשרה לרב ואמרה לו שהיא לא זוכרת מתי היא עשתה הפסק בטהרה, (מדובר בשעון מחוגים) היא בספק אם זה היה 17:09 או 17:12

האם ניתן להחשיב לה את ההפסק בטהרה?
אולי משום ספק ספקא.

ספק אם הזמן היה לפני צאת הכובים וספק לשיטת רבנו תם

תשובה:

בכל מקרה יש לך טעות, הפסק טהרה חייב להיות לפני השקיעה, לא מועיל לעשות לפני צאת הכוכבים!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לדעת רוב הפוסקים לא מועיל, הגר"ע יוסף יש לו דעת יחיד בזה שמועיל בדיעבד משום ספק ספקא, במקרה שלך גם לדעת הגר"ע יוסף לא מועיל. יש אגב גם לזכור שהעיקר להלכה שצאת הכוכבים 13.5 דק' אחרי השקיעה ולא כפי שמופיע בלוח.