שאלות

שאלה:

א.האם נטילת ידים לאכילת לחם זה יד יד לסירוגין פעם זו ופעם זו וברכת אשר יצר זה שלוש שלוש ב.אם בירכתי שהכל והובא בפניי משהו שגם ברכתו שהכל אני שב ומברך

תשובה:

שלום וברכה

הנושא של נטילה לסירוגין אמורה באופן שנטילה היא משום רוח רעה, לכן לסעודה אין בכך צורך ואדרבה אחרי שירותים, מי שחושש לדעת ההיכל הקודש שמצריך נטילה שלוש פעמים יעשה זאת גם לסירוגין.

אם היה דעתך לאכול עוד ולא הסחת דעת אין צורך לברך שוב, אבל מי שבא רק לשתות רגע כוס מים ושתה ומביאים לו עוד משהו – יברך.