התחזקות

שאלה:

שלום, אני חילוני שמנסה להתחזק, לאחרונה, בשבועיים האחרונים אני משתדל ומקפיד לקרוא את סדר פרקי התהילים היומי ועוד פרקי תהילים נוספים ולהניח תפילין וציצית מדי בוקר. הבוקר לא הנחתי תפילין ולא קראתי את סדר התהילים היומי אלא רק מספר פרקים בודדים ואני מרגיש נפילה רצינית. האם זה בסדר שפספסתי את זה היום? תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

ראשית כל, אשריך שאתה מתחזק, כל הכבוד. תמשיך הלאה ואל תפחד מנפילות לעולם, אתה במצב מצוין!!!

בקשר לתפילין אם לא הנחת בבוקר תניח מיד עכשיו עד השקיעה. תמהר להניח עכשיו וכך לא תפספס היום את הנחת התפילין.

תתחזק תמיד, ואל תשמע ליצר שאומר לך שאתה בנפילה, אתה בעליה.

בהצלחה רבה.

מקורות:

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. היום לצערי אין באפשרותי להניח תפילין אני לא קרוב למקום בו יש תפילין; בבוקר כשקמתי קמתי חסר אנרגיה ובתחושה של התרחקות, בקושי הצלחתי להביא את עצמי לקרוא מספר פרקי תהילים אקראיים ולומר את ברכת "אשר יצר".
    האם זה נורא?

  2. ברוך השם מצאתי מישהו עם תפילין שהיה בסמוך לעבודתי והנחתי לפני תחילת השקיעה וגם הספקתי לקרוא את פרקי התהילים של היום. תודה לכם על המענה המהיר.

    האם יש סיפורים מוכרים כאלה שאדם פתאום אחרי תקופה של ניסיון להתחזק נופלים עליו הרהורים בבוקר ומחשבות מחלישות?