מסירת דין לשמיים

שאלה:

אדם שנעשה לו עוול קשה מאד ע"י מישהו, והאיש שנעשה לו עוול מסר דינו לשמיים, בלב בלבד, ואף אחד לא שמע, האם צריך לעשות על זה תשובה או לא, ואיך ? (לא מעוניין לבקש סליחה מזה שעשה לו עוול).

תשובה:

לא צריך לעשות תשובה אבל כדאי להזהר להבא ממחשבות שכאלו, שכן כאשר אדם מוסר דינו לשמים בודקים האם הוא ראוי לכך שיסייעו לו… כמובן מחשבה של יאוש לא רצונית לא מתייחסים אליה.. שיהיו תמיד רק שמחות.