הקו הדק בין פסיכולוגיה לעבודה זרה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אני כבר מבולבל… מצד אחד קראתי באינטרנט שלהשתמש בשיטות של מחשבה חיובית כגון "לדמיין שאתה עשיר ואז זה ימשוך את זה לחייך"
או "תדמיין שאתה בזוגיות ואז זה ימשוך את זה לחייך"
זה באמת ישנה לך גם את ההרגשה, אתה תתחיל להיות שמח כל היום, ובעקבות זה שתיהיה שמח אז זה ימשוך את זה אלייך בפועל.

ואז נתקלתי בספר הזה: file:///C:/Users/orel/Downloads/%D7%9B%D7%95%D7%97%20%D7%94%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%94%20%D7%91%D7%99%D7%94%D7%93%D7%95%D7%AA%20(2).pdf

"כח המחשבה ביהדות"
ששם כתוב שזה עבודה זרה..

לא מבין למה לחשוב חיובי נחשב עבודה זרה?
מה אני אמור להיות עצוב כל היום?
למה ביהדות לחשוב חיובי, זה ישר חטא
למה דווקא בשיטות הפסיכולוגיות שהגויים מביאים אז זה באמת נותן שמחה?

השיטה הזאת של לדמיין במחשבה את איך שאתה באמת רוצה להיות, באמת עוזרת לי.. פשוט בקישור ששלחתי כתוב שם שזה כפירה כי זה בעצם "אמירה" של "הקדוש ברוך הוא לא מחליט, זה רק המחשבה מחליטה"

תעשה לי סדר.. אני מרגיש שהדת שורטת אותי לגמרי
מאז שהתחזקתי והתחלתי לשמור שבת, וללמוד הלכות
כל השמחת חיים הלכה לי.. רק בפחד כל הזמן
לפעמים באלי לחזור לימים של פעם שעשיתי מה שבאלי בלי פחד ובלי כלום.

זרוק לי חבל הצלה ותיתן לי עצה שתעשה לי סדר במוח כי אני כבר לא מבין כלום..

תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

בכוונה תחילה לא פתחתי את הקישור ששלחת לי כדי שלא אהיה מחוייב לו, אינני אוהב להסביר דברים שאמרו אנשים אחרים…

לעצם הענין, הכל תלוי בכוונה: אם הרעיון שלך הוא הפסיכולוגי שבענין, כפי שתיארת, שכאשר אתה חושב על עצמך דמיונות ורודים ונעימים אתה נהיה שמח אנרגטי בעל בטחון עצמי גבוה וממילא יש לך כלים להצליח בחיים זה מעולה, אינני רואה בזה שום כפירה! כלי להעצמה אישית אינו כפירה, כפי שאדם נזקק להשתדל לפרנסה או כל דבר אחר, כך מוטל עליו גם להשתדל להשביח את אישיותו במידה ויש בכך צורך [ותמיד יש צורך בעבודה עצמית, אצל כל אחד בענין אחר…] וזה בסדר גמור. כך טבעו של עולם, הקב"ה לא שולח לנו ניסים גלויים, אלא דורש מאיתנו שנשתדל כדי ליצור בחירה והעלמה של מציאותו. אבל אם מישהו מתייחס לענין באופן מיסטי ומאמין שאכן אין אלוקים בכלל, וכל השפע מגיע לאדם רק על ידי כח המחשבה זה כפירה, אבל לא נראה לי משאלתך שאתה שם…

שיהיה תמיד רק שפע, וכל מחשבותיך הטובות יתקיימו ויתגשמו לטובה ולברכה!

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אעיר שמצינו גם ביהדות כדוגמת מה שמספר השואל: "דע שהמחשבה יש לה תוקף גדול, ואם יחזק ויגבר מחשבתו על איזה דבר שבעולם, יוכל לפעל שיהיה כך, ואפלו אם יחזק מחשבתו מאד שיהיה לו ממון, בודאי יהיה לו, וכן בכל דבר. רק שהמחשבה תהיה בבטול כל ההרגשות" (ליקוטי מוהר"ן קצג). וביתר פירוט בשיחות הר"ן סב.

  2. ואם אני יחשוב שאני מליונר…. ויעשה עצירה בסופר ויתחיל לערוך קניות "כמו מליונר" על חשבון זה….

    אני לא פסיכיאטר (אולי דווקא כן? צריך רק לחשוב חיובי… לא כך? תחשוב טוב יהיה טוב? אני גם יוכל לקבל פציינטים ב"משרד" (סליחה, בסלון שמשום מה דמיינתי לעצמי שהספה שם הינה כסא למטופלים) שלי…

    לדעתי יכניסו אותי לאישפוז דחוף.

  3. כמובן גם השואל לא היתה כוונתו שתנהג לפי מחשבותיך, אלא שתדמיין דברים טובים כדי לחזק את עצמך, וזה בהחלט נראה לי רעיון יפה.