קריאת מזלות ביהדות

שאלה:

כבוד הרבנים, הבוקר הייתי באינסטגרם וראיתי שהאתר "הדברות" מפרסם תמונות והסברות של "בני מזל…". הדברות בדיבוריה תומכת בהתייחסות של ההורוסקופ ובקלפי טארוט כי לפי טענם כל זה "נכון לפי היהדות". איזו מגעילה. התורה ציוותה להתרחק וגם לדחוף בפעילות נמרצת נגד ספיריטיזם וכו'. כעסתי מאוד מזה. איך ניתן שרבנים ויהודים "דתים" אחרים נמשכים ומאמינים בדברים האלה?

תשובה:

אכן ה"נבואות" האלו על פי המזלות כביכול, הן דבר מטפש חסר טעם ויסוד, נכון הדבר שעל פי היהדות יש משמעות רבה מאוד למזלות, וזה כנראה מה שראית באתר הנ"ל, אבל אין היום מי שבאמת יודע את הממשמעות האמיתית על פי היהדות, ומה שעושים היום וזה בדוק, זה לומר דברים שאינם חד משמעיים והם מתאימים לרוב האוכלוסיה, ואז אנשים מתפעלים ואומרים "זה ממש אני, איך הוא תפס"… לכן כל אדם בר דעת מתרחק מהשטויות האלו. תמים תהיה עם ה' אלוקיך…