מי הסמיך את משה להרוג אדם?

שאלה:

מדוע איננו מבקרים את משה שהרג את המצרי? האם זה לא רצח?אם מצרי היה הורג יהודי לא היינו אומרים שזה רצח?.

תשובה:

שלום וברכה

מסתבר שהמצב היה כזה שמסכן את היהודי המוכה ולמצרי היה דין רודף שניתן להציל מידיו את הנרדף בנפשו של הרודף.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כנראה כוונת הרב היתה לא שהוא רוצה לחטוא אלא שחטא בפועל כפי שצויין ברש"י במקורות. (בן נח נהרג על א"א אך לא על "רצון" אא"כ זה גדר של "רודף אחר הערווה" אך עדיין יש לעיין שכן זה היה קודם מ"ת)