חלום

שאלה:

חלמתי חלום ביום שבת . שאחי(לפחות בדמות אחי יותר שחורה ) דוקר אותי בגב . ובגלל שהוא דקר אותי בגב , מישהו תיקתק בדלת ואני פתחתי ועמדו מולי שני אנשים שהם לא בני אדם אלה בדימוי בני אדם כמו רוח . אחד ממש גבוהה היה לבוש לבן בשמלה ארוכה כמו גלבייה לבנה והיה לו כמו מטפחת ממש גדולה על הראש לבן . והוא חייך אליי וכך גם השני רק שאצלו היו פסים מזהב על השמלה . הסתכלתי על האדם הגבווהה יותר והוא הביא לי כריכה של ספר תנ"ך . ואני הבנתי בחלום שיש ספר תנ"ך פגום בבית ומהר חיפשתי וטז חיפשתי בחדר של אחי אותו אחד שדקר אותי בגב ואז הם נעלמו . ***שפתחתי להם את הדלת הייתי זהבה שהייתה קטנה .

תשובה:

שלום וברכה

החלום אכן מעניין מאוד, ספר תנ"ך פגום זה סימן מובהק לכך שיש צורך להתחזק בשמירת המצוות, התנ"ך מגלם את כל המצוות הכתובות בו, וכאשר הוא פגום פירושו של דבר שאין הקפדה מספקת על הכל ויש להתחזק במצוות. הנושא של הדקירה בגב מסמלת את זאת שהקשר האמיתי העמוק בין בני משפחה הוא רק בקיום חיי תורה אמיתיים בבית, כאשר שבת נראית כפי שצריך, האהבה מתעצמת והקירבה נעשית עמוקה וחזקה יותר.

ברכה והצלחה