קנה בקבוק יין ונשפך בתא המטען

שאלה:

שלום לרבנים קניתי בקבוק יין יקב קטן אדם פרטי הנחתי את הבקבוק ברכב בשכיבה הגעתי הביתה מתברר שנשפך חצי בקבוק הפקק לא היה סגור לגמרי האם בעל היקב צריך להחזיר לי חצי בקבוק .בברכה ובתודה על התשובה

תשובה:

שלום וברכה,

בקבוק סגור עם טבעת שנמכר בחנויות לא אמור להישפך בתא המטען, ואם נשפך, דינו כמקח טעות, וחייב המוכר לתת בקבוק חילופי. אם מדובר בבקבוק של אדם פרטי שלא סגור וחתום עם מכסה וטבעת, אלא סגירה ידנית, סוג סגירה כזו לא עמיד בתא מטען של רכב, והקונה ראה וידע, ואינו יכול לדרוש בקבוק חילופי ולא החזר כספי.

בהצלחה.