פיצוי בגין ביטול עיסקה

שאלה:

מכרתי למישהו מוצר בתנאי שיש לו אחריות לבטל את העיסקה עד שלושים יום , תכלית הבן אדם רצה לבטל והוא כתב לי תוך כדי שהוא מוכן לשלם לי את ההפסד האישי של העיסקה [ שזה אומר אני רק מקבל אחוזים מהעיסקה] ותכלית אחרי זה כשזה היגע למעשה ושילם לי את ההפסד האישי אז הוא זרק לי איזה מילה שהוא חשב כשכתב את זה שזה פחות . אבל הוא כבר נתן לי את כל ההפסד שאלה שלי אם אני צריך לחוש בידי שמים שלקחתי משהו של באמת מגיע לי ? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

הוא נתן לך פיצוי כספי מרצונו הטוב. ולמרות שנתן מעבר למה שחשב, אין כאן חשש גזל כיון שהיה צריך לבדוק כמה הוא נותן והאם לתת, ומאחר ונתן לא על ידי כפיה אין כאן גזל, ואף לא בידי שמים.

בהצלחה.