מבול

שאלה:

לכבוד הרב כתוב בפרשת נח שה' לא יביא מבול ובמקום המבול הוא יביא קשת אז לפי איך שנראה לי ה' כאילו טעה שהוא הביא מבול וזה ממש מוזר כי ה' יודע מה יהיה התוצאות והכל אז למה הוא אומר שלא יהיה יותר מבול?

תשובה:

שלום וברכה

אין כאן חלילה טעות, אלא כריתת ברית עם נוח שהיה צדיק וממילא הוא השורש של כל צאצאיו, ודי בקשר הזה ובברית הזו כדי שלא להביא מבול אלא להאריך אף ולהמתין תמיד שיחזרו בתשובה [והענישה תהיה תמיד ביחס לפרטים ולא לכלות את כללות העולם].