האם לספר לאחותי על המשודך?

שאלה:

שלום! אם הציעו לאחותי בחור להשתדך איתו, ואני מכיר אותו, ומשוכנע כמעט במאה אחוז שראיתי אותו פעם אחת הולך ללא כיפה לראשו, ואני די בטוח שהדבר יפריע לאחותי, האם עלי להגיד זאת למשדך על מנת שהשידוך יבוטל? תודה.

תשובה:

שלום רב,

אני לא מכיר את הבחור או את אחותך. אבל אתה צריך לשים לב לעובדה מאד פשוטה. אם זה היה בעבר, והיום אתה יודע או מברר שהוא ודאי אינו כזה. אין צורך לומר על עברו – אם זה לא כ"כ רלוונטי. אבל אם זה יכול להיות רלוונטי גם היום – כלומר, זה מגלה על מהותו ולכן גם אינו מתאים לאחותך, חובה עליך לומר לה. זה יהיה ממש לא הוגן אם לא תאמר לה. לכן, תעשה עבודה – תברר עליו לעומק איך הוא היום (לא רק אם הוא עם כיפה או לא, אלא האם היום הוא מסוגל ללכת ללא כיפה) ואז תחליט כיצד לנהוג.

בהצלחה וגמר חתימה טובה